Da li tražite kvalitetnu stomatološku uslugu ili imate stomatološki problem? Pozovite nas na 053/434-200 ili zakažite Termin

Digital smile design revolucionarna je metoda u svijetu estetske stomatologije

Digital smile design revolucionarna je metoda u svijetu estetske stomatologije, kako za doktore, tako i za pacijente. Zasniva se na virtualnom planiranju i dizajniranju željenog osmijeha . Postupak podrazumijeva fotografisanje pacijenta skeniranje lica i zubi zatim u posebnom softveru smile creator se vrsi virtuelno dizajiranje osmijeha.

Ključna prednost DSD-a leži u tome što iz temelja mijenja jednu od osnovnih prepreka u stomatologiji, a to je da pacijent vidi svoje nove zube i osmijeh tek na kraju postupka. Putem digital smile designa svoj budući osmijeh možete provjeriti unaprijed, prije samih stomatoloških zahvata, bez obzira radilo se o promjeni položaja zuba, korekciji odnosa zubi i zubnog mesa, korekciji oblika ili veličine zuba, nedostatka jednog ili više zubi te promjeni boje zubi.

Uz pomoć provizornog materijala virtualno dizajnirani osmijeh mozemo prenijeti u usta. Te pacijent može u svojim ustima vidjeti, osjetiti i doživjeti svoj budući novi osmijeh, koji se može dodatno korigirati kako bi se postigao željeni rezultat. Postupak doprinosi boljem razumijevanju na liniji pacijent-stomatolog i uklanja sve nedoumice oko konačnog izgleda rada .

Medit i500 – Vrhunac 3D tehnologije

    Pošalji upit za termin već danas !

    Trudimo se da Vam u svakom momentu budemo na usluzi, kontaktirajte nas i zakažite Vaš termin već danas.