Da li tražite kvalitetnu stomatološku uslugu ili imate stomatološki problem? Pozovite nas na 053/434-200 ili zakažite Termin

Totalne proteze retinirane na implantima

Da li i vi imate problema sa zubnom protezom?!

Opšte je poznato da totalne proteze nisu savršeno rešenje kod gubitka svih zuba. U manjini su pacijenti koji nemaju problema sa njima a još se ređe sreću osobe koje su se potpuno navikle na nošenje proteza.
Zašto je to tako?

Klasične totalne proteze se samo prislanjaju na desni i viličnu kost a svoju stabilnost duguju obliku vlične kosti i prisustvu pljuvačke. U praksi se retko sreće idealan slučaj – dovoljna količina i povoljan oblik vilične kosti, idealna debljina desni i dovoljno pljuvačke – koji omogućavaju dobru stabilnost proteze. Šta više, kod većine pacijenata navedeni uslovi za nošenje proteza nisu povoljni što dovodi do nestabilnosti proteze, nemogućnosti normalnog žvakanja i govora i, na kraju, do frustracije od strane pacijenta.

Problem je posebno izražen u donjoj vilici jer je površina na koju se proteza oslanja značajno manja nego u gornjoj vilici, a prisustvo jezika koji je stalno u pokretu dodatno otežava situaciju.

Da li postoji trajno rešenje ovog problema?

Odgovor je jednostavan – PROTEZA NA IMPLANTIMA !!!

“ ZABORAVITE NA POMERANJE I ISPADANJE PROTEZE I UŽIVAJTE – probajte sve ono što dugo niste mogli: zagrizite jabuku, koru hleba ili omiljenu grickalicu (kikiriki, badem) i nećete moći da poverujete koliku stabilnost i komfor Vaša proteza može da Vam pruži. ”

Proteza na implantima stoji VEOMA stabilno, obzirom da je preko posebnih “kopči” zakačena na implante te jako čvrsto stoji u ustima tokom jela i govora, i NE MOŽE da ispadne. Takođe, kada je potrebno, uz malo vežbe se lako skida i ponovo vraća na svoje mesto.

Stabilnost proteza uvek bolja na većem broju implantata, a minimum za donju vilicu je dva i za gornju četiri implanta.

Totalne proteze

Totalne proteze

Proteze na implantima predstavljaju veoma kvalitetno i dugotrajno rešenje, i pacijenti se lako naviknu jer konačno mogu slobodno da jedu, pričaju, da se smeju bez straha da će proteza ispasti. Još jedna prednost proteza na implantatima je da gornja proteza nema “nepce”, već proteza prekriva samo deo gde se nalaze zubi.

Ukoliko je pacijent zadovoljan funkcionalnošću, oblikom, estetikom proteze koju već ima, a želi samo stabilizaciju implantima, moguće je i to izvesti korekcijom postojeće proteze nakon ugradnje implanta.

Medit i500 – Vrhunac 3D tehnologije

    Pošalji upit za termin već danas !

    Trudimo se da Vam u svakom momentu budemo na usluzi, kontaktirajte nas i zakažite Vaš termin već danas.