Da li tražite kvalitetnu stomatološku uslugu ili imate stomatološki problem? Pozovite nas na 053/434-200 ili zakažite Termin

Augumentacija kosti

Augmentacija grebena je operativni zahvat kojim se nadomeštava nedostatak kosti potreban za ugradnju implanta. U zavisnosti od područja i veličine defekta, koristi se nekoliko tehnika. Uzroci gubitka kosti mogu biti fiziološki , nakon vađenja zuba i usled starenja, i patološkiI, u koje spadaju parodontalne bolesti, kao i procesi u samoj kosti (granulom, cista, tumor).

Gubitak kosti je prisutan i nakon oralnohirurških zahvata, traume, kao i dugotrajnog nošenja mobilnih proteza.Nepravilnosti grebena mogu biti uzrokovane i nošenjem proteza.  Ne samo što takve nepravilnosti mogu uzrokovati probleme pri postavljanju implantata, već će stvoriti estetske probleme i onemogućiti optimalnu oralnu higijenu. Kako bi se ispravili takvi nedostaci kosti, greben se može augmentirati (povećati) koštanim nadoknadama i obezbijediti uslovi za postavljanje dentalnih implantata.

Augumentacija kosti

Augumentacija kosti

Kod nas nedostatak kosti ne predstavlja prepreku za ugradnju dentalnih implantata. Prateći nanjovije trendove pomoći ćemo vam u pronalazenju najboljeg rijesenja .

Medit i500 – Vrhunac 3D tehnologije

    Pošalji upit za termin već danas !

    Trudimo se da Vam u svakom momentu budemo na usluzi, kontaktirajte nas i zakažite Vaš termin već danas.