Da li tražite kvalitetnu stomatološku uslugu ili imate stomatološki problem? Pozovite nas na 053/434-200 ili zakažite Termin

Endodoncija

Endodoncija je liječenje korijenskih kanala zuba , kako bi se sacuvao zub i njegov korijen. Ukoliko karijes/ bakterije prodru dublje u zub,dolazi do upale zubnog živca. Takav upaljeni živac potrebno je na vrijeme u potpunosti ukloniti. Raspadom tog organskog tkiva nastaju razni toksini, koji se šire u kost i okolna meka tkiva, što često rezultira otokom, intenzivnim bolovima te opštim  simptomima.

Endodoncija

Endodoncija

U endodontskoj terapiji mehanički se proširuju korijenski kanali , hemisjki dezinfikuju  i zatim te kanale nastojimo u potpunosti hermetički ispuniti materijalima za punjenje.

Endodoncija

Endodoncija

Prije punjenja, bitno je da se precizno odredi dužina kanala. Za to je potrebna visokokvalitetna  oprema. Elektronskim uređajem mjeri se dužina korijenskog kanala kako bi se precizno utvrdila njegova tačna dužina, što sam rad čini kvalitetnijim. Neočišćena i nenapunjenja područja  unutar zuba predstavljaju područja za ponovni razvoj bakterija koje uzrokuju upalu.Stomatoloska ambulanta dr Ristic koristi  najprecizniji sistem liječenja zuba.Pomoću uređaja VDW Reciproc Gold obrađujemo strojno korijenske kanale s instrumentima kod kojih je vjerovatnost pucanja igala u kanalu svedena na minimum.

Endodoncija

Endodoncija

Uređaj ima funkciju da prepozna vrh korijena gdje se automatski zaustavi.Na taj način se iz kanala precizno ukloni inficirano tkivo, što garantuje dugoročan uspjeh liječenog zuba.Zub tretiran na ovakav način služiti će pacijentu mnogo godina i može se po potrebi koristiti kao nosač za protetski rad.
Ako se radi o većem defektu zubne krune, preporučujemo nadogradnjom  i krunicom stabilizirati zub.

Medit i500 – Vrhunac 3D tehnologije

    Pošalji upit za termin već danas !

    Trudimo se da Vam u svakom momentu budemo na usluzi, kontaktirajte nas i zakažite Vaš termin već danas.