Da li tražite kvalitetnu stomatološku uslugu ili imate stomatološki problem? Pozovite nas na 053/434-200 ili zakažite Termin

Parodontopatija

Parodontopatija je hronična, progresivna i destruktivna bolest potpornog aparata zuba . Do zapaljenje desni uglavnom dolazi zbog nepravilnog čišćenja zuba. Zapaljenje desni skoro uvek prati i neprijatan zadah, otecena i crveno zubno meso, krvari pri pranju zuba, zubi se pocinju klimati. Zapaljenjem desni  je prva faza oboljena , ukoliko se ne leci zapaljenje se prenosi na kost u koju je zub usadjen. Zapaljenje u kosti dovodi do razgradnje i gubitka kosti. Tako nastaju Parodontalni džepovi.

Paradontologija

Paradontologija

Kada dodje do velikog gubitka kosti, zub se potpuno rasklati i razlabavi i tada mu nema spasa. Međutim, proces koštane razgradnje traje dugo , godinama, pacijenti se naprosto naviknu na te ne pretjerano jako izrazene siptome oboljenja , koje na kraju  ignoriraju.  Pravovremeno prepoznavanje parodontitisa od presudne je važnosti za uspješnu terapiju.i zato je važno da se problem uoči na vreme i pravilno leči kako ne biste izgubili zube.

Prvi korak nakon dijagnoze nekog oblika oboljenja parodoncijuma je inicijalna parodontalna terapija.Ona podrazumijeva čišćenje zuba od kamenca, mekih naslaga i pigmentacija.Na ovakav način se postiže stišavanje inflamacije i uklanjanje ogromne količine mikroorganizama koji su glavni uzročnici parodontopatije i karijesa zuba.

Paradontologija

Paradontologija

Pacijente koji imaju teže forme parodontopatije, podvrgavamo hirurškim tretmanima (režanj operacija)  u svrhu uklanjanja inficiranih parodontalnih džepova te nadomiještanja izgubljene kosti vještačkim ili prirodnim zamjenicima.

AKO VAS MUCI KRVARENJE DESNI, NEPRIJATAN ZADAH, POVLAČENJE DESNI ,LABAVLJENJE I POMERANJE ZUBA . TO SU SVE ZNACi DA VJETOVATNO IMATE PAREDONTOZU! ROBLEM SA PAREDONTOZOM JE RIJESIV AKO SE NA VRIJEME DIJAGNOSTIKUJE.

Medit i500 – Vrhunac 3D tehnologije

    Pošalji upit za termin već danas !

    Trudimo se da Vam u svakom momentu budemo na usluzi, kontaktirajte nas i zakažite Vaš termin već danas.