Da li tražite kvalitetnu stomatološku uslugu ili imate stomatološki problem? Pozovite nas na 053/434-200 ili zakažite Termin

Bezmetalna keramika

Bezmetalne zubne krune su vrhunac moderne stomatologije i  trenutno predstavljaju najbolju visokoestetsku protetsku nadoknadu. Ono sto je takođe prednost ovih krunica, jeste manja potreba za brušenjem  (uklanjanje zubnog tkiva je od 0,5-1mm), čime se čuva zdravo zubno tkivo, za razliku od metalo keramičkih krunica gde se veliki deo zuba mora izbrusiti da bi se stvorila osnova za metal i keramiku.

Bezmetalna keramika

Bezmetalna keramika

CAD/CAM (Computer Assisted Design/Computer Aided Manufacturing) .Predstavlja sistem koji se koristi u izradi bezmetalnih protetskih nadoknad (ljuskica, krunica, mostova,) kod kojih se zahtijeva visoka preciznost.Konstrukcije izrađene ovakvim načinom obrade smanjuju mogućnost ljudske greške a preciznost ovog sistema omogućava savršeno nalijeganje krunica.

U Stomatološkoj Ambumanti dr Ristić koristimo najsavremeniji CAD/CAM sistem Roland DWX-52D koji u kombinaciji sa intraoralnim skenerom Medit i 500, omogućava na da provodimo potpuno digitalni protokol rada.  Digitalni protokol rada podrazumijeva  skeniranje najmodernijom 3D tehnologijom ( intraoralnim skenerom Medit i500), čime dobijamo digitalni otisak. Pomoću ovoga skenera više nije potrebno koristiti standardni otisak koji može biti dosta neugodan i nepraktičan za pacijenta. Nakon što se dobije precizan digitalni snimak brušenih i nebrušenih zuba, snimak se direktno  prebacuje u poseban softver  koji služi za dizajniranje protetskih nadoknada.

Konacan dizajn salje se u izradu pomoću naseg CAD/CAM sitema  , Za izradu koristimo vrhunske Cirkon blokove od renomiranog proizvođača Ivoclar Vivadent koji nam omočućavaju izradu visoko estetskih restauracija.  Na ovaj način smo u močućnosti izraditi protetske nadoknade već za 24h.

Jos jedna prednost digitalnih tehnologija je i  što smo sada u mogućnosti odraditi ( DIGITAL SMILE DESIGN). Putem digital smile designa svoj budući osmijeh možete provjeriti unaprijed, prije samih stomatoloških zahvata.

Medit i500 – Vrhunac 3D tehnologije

    Pošalji upit za termin već danas !

    Trudimo se da Vam u svakom momentu budemo na usluzi, kontaktirajte nas i zakažite Vaš termin već danas.