Da li tražite kvalitetnu stomatološku uslugu ili imate stomatološki problem? Pozovite nas na 053/434-200 ili zakažite Termin

Parcijalne proteze

Parcijalne proteze su mobilni protetski radovi tj radovi koje pacijent moze izvaditi iz usta. Izrađuju se kada pacijentu nedestaje nekoliko zuba a ne svi.

U modernoj stomatologiji, razvićem dentalnih implantata sve se manje izradjuju. Danas jedina njihova prednost u odnosu na implantat  je to što su to ekonomičniji  odnosno jeftiniji radovi.Sastavljene su od dela koji naleže na viličnu kost, veštačkih zuba i i kukice koja protezu pridržava za ostale zube

Mogu biti akrilatne, metalne i bezmetalne.

AKRILATNE

Akrilatna proteza se izrađuje u potpunosti od akrilata odnosno plastike pa je kao takva manje izdržljiva od skeletirane (metalna). Njena prednost u odnosnu na skeletiranu protezu je što je ekonomski pristupačnija.

Parcijalna proteza

Parcijalna proteza

SKELETIRANE(METALNE)

Skeletirana proteza je kvalitetnije rešenje jer osim veće izdržljivosti (koju joj daje ugrađeni metalni skelet), pacijentu pruža i veći komfor. Površina dela proteze koji se naslanja na neplce je manja pa je na taj način smanjen osećaj stranog tela u ustima. Njena prednost je i pričvršćivanje za prirodne preostale zube pomoću preciznije izrađenih livenih kukica što obezbeđuje znatno bolju stabilnost u ustima.

Parcijalna proteza

Parcijalna proteza

BEZMETALNE

Danas smo u mogućnosti izraditi tzv savitljive parcijalne proteze sa kukicama u boji zuba.Ugodnije su za nošenje a metalne kvačice koje pričvršćuju protezu zamjenjene su elastičnim kvačicama u boji zuba čime su estetski znatno prihvatljivije.

Parcijalna proteza

Parcijalna proteza

Medit i500 – Vrhunac 3D tehnologije

    Pošalji upit za termin već danas !

    Trudimo se da Vam u svakom momentu budemo na usluzi, kontaktirajte nas i zakažite Vaš termin već danas.