Da li tražite kvalitetnu stomatološku uslugu ili imate stomatološki problem? Pozovite nas na 053/434-200 ili zakažite Termin

Medit i500 – Vrhunac 3D tehnologije

Najnovija 3D tehnologija

3D tehnologija je budućnost, Stomatološka ambulanta Ristić nastavlja s praksom primjene najmodernijih dostignuća na području dentalne medicine. Naš novi Medit i500 intraoralni skener upravo je jedan od takvih najmodernijih uređaja.

Dosada je protokol za sve stomatološke radove, od protetskih do ortodontskih, počinjao uzimanjem otisaka. Do kraja same terapije, ovisno o fazi, otisci su se  uzimali i do nekoliko puta.

Šta je zapravo 3D intraoralni skener? Radi se o uređaju koji koristi najmoderniju tehnologiju snimanja da bi izradio trodimenzionalni (3D) prikaz vaših zubi i vilica. Samo skeniranje traje kratko i ugodno je za pacijenta koji uvijek radoznalo prate nastanak trodimenzionalnog skena svojih zuba.

Medit i500sa vrlo velikom preciznoscu  nam omogućuje da kopiramo stanje iz usta pacijenta, bez uzimanja otiska sto pacijentima moze biti veoma neugodno. Na dobijenim skenovima , ovisno o pacijentovimzahtjevima mozemo da odradimo i DIGITAL SMILE DESIGN, koji podrazumijeva i virtuelno modelovanje osmijeha. Putem digital smile designa svoj budući osmijeh možete provjeriti unaprijed, prije samih stomatoloških zahvata. Ili da radimo direkto izradu protetskih radova.

Prednosti intraoralnog skenera

krunice, ljuskice, mostovi, implantati, proteze, all-on-4

 • više opcija koje se nude pacijentu
 • više udobnosti za pacijenta
 • manji broj termina
 • kraće vrijeme provedeno na stomatološkoj stolici
 • dokazana visoka digitalna preciznost
 • visoka kvaliteta rezultata
 • pojednostavljena izrada kompliciranih radova
 • mogućnost kasnije izrade

INTRAORALNI SKENER MEDITI I500 u kombinsaciji sa nasim Roland DWX 52-D CAD/CAM sistemom omogucava nam da nasim pacijentima zavrsavamo radove već za 24h

Medit i500 – Vrhunac 3D tehnologije

  Pošalji upit za termin već danas !

  Trudimo se da Vam u svakom momentu budemo na usluzi, kontaktirajte nas i zakažite Vaš termin već danas.